kerkdienst 17 november 2013
Preek omschrijving

2 KONINGEN 4: 38 – 41

Openingsliederen
– Kom binnen, kom binnen: (Tim. 234)
– God is een toevlucht (Zingen maakt blij 27)
– Stel mijn vertrouwen (Tim. 78)

Votum en groet

Zingen
Elke morgen als ik wakker wordt (vers 1 & 2 uit Tim. 26)

Samen bidden

Zingen
Als je bidt zal hij je geven (EL 420)

Wat is vies om te eten?

Toneelstuk
Spruitjes zijn …

Preek

– een profetengroep in Gilgal:
* situatie
*  zij hebben honger ondanks hun geloof of hebben zij honger door hun ongeloof? (zij zetten zelf geen pot op het vuur, één van hen gaat zelfs een alternatief regelen)
– Elisa durft de grootste pot te pakken, durft hem op te zetten voor een warme maaltijd (wat zit er in vredesnaam in?)
– Dan blijken de vruchten van buiten vies en giftig. Kun je dat eerste wegwerken met aardappelen, spekjes en appelmoes), het tweede is gevaarlijker (is het toeval dat de man uitgerekend met deze gevaarlijke vruchten?) Dat Elisa dit met een beetje meel kan oplossen is een wonder, dat kan hij alleen maar doen vanuit vertrouwen op God: Hij zal het gevaar wegnemen. Hij kan honger stillen.
– Voor één dag of voor altijd!

Zingen
Slechts een heel klein ding (Tim. 76)

Bidden

Zingen
– Gewoon maar een knecht (Tim. 30)
– Vertrouw op de Heer met je hele hart (Tim. 263

Preek naluisteren of downloaden

Vul hieronder het wachtwoord in om toegang te krijgen tot de audioplayer en de Mp3 en Powerpoint downloadlinks.