17 februari 2019
Jeugdwerker gevraagd!
Datum publicatie: 26 jan 2019
Laatste update: 26 jan 2019

Het jeugdwerk in de Nederlands Gereformeerde Kerk van Amersfoort-Noord is de afgelopen jaren uitgebouwd en gestructureerd onder de professionele leiding van een jeugdwerker. De gemeente, bestaande uit ruim 500 leden, van wie bijna 200 onder de 25 jaar, is nu op zoek naar een nieuwe jongerenwerker die de volgende stap met ons kan zetten.

Het is onze wens dat de gemeente een plek is waar jongeren, evenals ouderen, tot een levende relatie met God komen en waarin we samen ontdekken wat het betekent om je als christen in te zetten voor elkaar en anderen.

Om het jeugdwerk te waarborgen en verder te ontwikkelen, en vrijwilligers te begeleiden en aan te sturen, zoeken wij een enthousiaste

Jeugdwerker m/v0,4 fte

(14,4 uur in de week)

Vanwege een herindeling van het team van kerkelijk werkers richting het emeritaat van onze predikant is deze positie in eerste instantie voor een jaar.

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Ward Stolk, Oudste Jeugd.
Dit kan door een e-mail te sturen naar de oudste Jeugd. Het kan ook telefonisch:

– tot 9 februari via nummer 06 – 38 085 085 (Ward Stolk)
– van 9 tot 28 februari via nummer 06 – 1243 1610 (Coosje Haan)

Solliciteren kan door uiterlijk 28 februari een motivatiebrief en cv te mailen naar de Oudste Jeugd.

P.S. we wijzen je graag ook op de vacature voor een jeugdwerker in de NGK Amersfoort-Zuid!

Functieomschrijving jeugdwerker

De functie:

Als jeugdwerker zet je je, samen met de Oudste Jeugd en de Jeugdouderlingen, in voor de volle breedte van het jeugdwerk. Je houdt je bezig met de volgende taken:

• Zorg dragen voor de samenhang van het totale jeugdwerk gericht op jongeren van 11-25 jaar
  • Coachen en toerusten van vrijwilligers in diverse vormen van het jeugdwerk
  • Pastorale contacten onderhouden met jongeren
  • Een van de gezichten van het jongerenwerk in de kerk zijn, denk aan jeugdmomenten in de kerk, voorgaan in jongerendiensten
  • Het jeugdbeleid dat al is opgesteld verder ontwikkelen en toepassen aan de hand van de actuele situatie

Wij vragen van je dat je:

• van harte belijdend christen bent;
  • betrokken bent bij (en bij voorkeur lid bent van) de Nederlands Gereformeerde Kerk van Amersfoort-Noord, of wilt worden;
  • hart hebt voor jongeren;
  • dicht bij de leefwereld van jongeren staat;
  • gericht bent op samenwerking;
  • inspirerend bent voor zowel jongeren (11-25 jaar) als jeugdleiders;
  • goede communicatieve vaardigheden hebt;
  • visie hebt op kerkelijk jeugdwerk en in staat bent om dit te vertalen naar onze activiteiten;
  • zelfstandig kunt werken;
  • een voor het jongerenwerk relevante opleiding hebt afgerond.

Wij bieden je:

• een dienstverband voor een jaar;
  • een salaris conform de richtlijn Steunpunt Kerkelijke Beheerszaken;
  • flexibele werktijden, zowel in het weekend als door de week, overdag en ’s avonds;
  • goede begeleiding.