admin login
Volgende dienst
Kunstproject ‘Het Onze Vader’ [3e bede]
Datum publicatie: 8 mrt 2015
Laatste update: 21 mrt 2015

‘Laat uw Koninkrijk komen’ door Judith Gerkema: “Jezus is er nog gewoon bij, als hij zijn leerlingen al zo vooruit wijst: “uw koninkrijk kome”. Hij lijkt daarmee ook iets te zeggen als: “Waar ligt je verlangen: blijft het in het hier hangen of strekt het zich uit naar de toekomst?”
Het hier en nu schreeuwt om antwoorden, om troost, om diepere betekenis. Het verlangen daarnaar en het contrast t.o.v. vandaag ervaar ik bij het lied van Rikkert Zuiderveld: Ik heb de zon zien opgaan over Afrika en over zijn kinderen: veel prachtige natuur in bossen, dieren en rivieren en tegelijk zoveel droogte, ziekte, dood, onrecht, honger en geweld.
Twee keer heb ik – geraakt als ik was door dit lied – met Freddy in Uganda naar de zonsopgang gekeken. Prachtig, maar ook zo indringend in z’n contrast. Is er nog hoop voor dit land en zijn kinderen? Wat is de opgaande zon een teken van hoop: er is een nieuwe dag: geen donkerte en angst, geen stilte en eenzaamheid. Iedere nieuwe morgen als teken van die grote dag, die ooit komt. De dag waarop Jezus koning zal zijn en de aarde zijn koninkrijk.

3e-bede-Judith-Gerkema

Zonsopgang Uganda – Judith Gerkema