admin login
Volgende dienst
01 november 2020
Voorganger
ds. J. Gerkema-Mudde
Locatie
't Hooghe Landt - Via Livestream
Aanvang
10:00
Wil jij met je gezin van betekenis zijn voor een ander gezin?
Datum publicatie: 14 mei 2014
Laatste update: 14 mei 2014

Stichting Present heeft in samenwerking met het Leger des Heils een nieuw project: Gezin in de Buurt. Gezin in de buurt verbindt gezinnen aan elkaar. In dit project faciliteren we gezinnen die hun leven willen delen met een gezin waarin niet alles even makkelijk loopt. Belangrijk hierbij is dat het optrekken met het andere gezin past binnen het bestaande gezinsritme.

Wat is Gezin in de Buurt?

Met Gezin in de Buurt bieden we je de mogelijkheid om je voor een bepaalde periode te verbinden aan een gezin dat kampt met problemen. Je kunt denken aan problemen om het gebied van gezondheid, opvoeding, onderhouden van een solide netwerk of andere problemen. Door jullie betrokkenheid kan een gezin ervaren dat ze er niet alleen voor staan en bieden jullie hen de mogelijkheid om op een gewone manier steun en hulp te ontvangen. Ook voor je eigen gezin kan het contact verrijkend zijn, bijvoorbeeld doordat je ervaart dat jullie manier van leven niet vanzelfsprekend is.

Werkwijze en begeleiding

De kracht van Gezin in de Buurt is dat er wordt gekeken naar hoe jij, in je bestaande gezinsritme en drukke agenda, je toch kan inzetten voor een ander gezin die dit nodig heeft. Voorbeelden kunnen zijn: samen eten, af en toe een kop koffie, naar de speeltuin, of een huiswerkplek bieden aan kinderen. Samen met Present breng je in kaart wat jullie als gezin te bieden hebben en wat bij jullie past. Dit koppelen we in overleg met het Leger des Heils aan een ander gezin die hier behoefte aan heeft. Present begeleidt jullie in dit traject en samen met het Leger des Heils bieden we afbakening, ondersteuning en, indien gewenst, training.

Contactgegevens

Meer weten over Gezin in de Buurt? Bel naar: 033 465 83 24 of mail naar info@stichtingpresent-amersfoort.nl, t.a.v. Ina van Zwol en Jardena van Slooten.
Gezin in de Buurt is een onderdeel van Stichting Present. Stichting Present slaat een brug tussen mensen die hulp geven en mensen die deze hulp nodig hebben. We willen hiermee een beweging opgang brengen waarbij het steeds meer vanzelfsprekend is dat mensen naar elkaar om zien. Naast Gezin in de Buurt heeft Present ook eenmalige projecten. Kijk voor meer informatie www.stichtingpresent.nl/amersfoort